Despre ADETIM

 
ADETIM - Agenția de Dezvoltare Economico-Socială Timiș a fost înființată în 1995 de către  Consiliul Județean Timiș, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timișoara, prin Hotărârea CJT nr. 11/11 mai 1995, în baza Legii Administrației Publice Locale nr. 69/1991.
 
La acea dată , ADETIM era prima structură specializată de dezvoltare economică locală și regională înființată în România pe baza unui concept coerent privind inițierea unor politici de dezvoltare economică regională și locală adecvate, similar modelelor occidentale.

 
Cei peste 20 de ani de experiență în domeniul inițierii, derulării și al managementului unor proiecte de dezvoltare economică locală, cât și serviciile realizate și rezultatele obținute în domeniul asistenței sectorului IMM și în domeniul perfecționării profesionale a personalului administrației publice locale constituie cartea de vizită și expresia competenței personalului ADETIM.
 
 Din 2008 ADETIM - Agenția de Dezvoltare Economico-Socială Timiș a fost reorganizată ca serviciu public subordonat Consiliului Judeţean Timiş. Agenţia este unul dintre principalele instrumente organizaţionale create de Consiliul Judeţean Timiş pentru dezvoltarea economică a judeţului și reprezintă interfaţa dintre administraţia publică locală şi sectorul privat, centru de promovare a celor mai bune politici, metode şi practici de dezvoltare economică fiind specializată în dezvoltare economică judeţeană.
 
Scopul ADETIM este să identifice problemele care împiedică dezvoltarea economică a judeţului Timiş, să sugereze soluţii adecvate şi să iniţieze proiecte care să rezolve aceste probleme.